Kulinarnie

niedziela, 23 września 2007
Jeżeli przyjrzeć się bliżej zestawom przepisów z różnych stron świata, nie trudno dojść do wniosku, że ludzie jedzą w zasadzie wszystko, co nie jest zbytnio trujące, co da się zmieścić w ustach, pogryźć i strawić. Jako, że na brytyjskich półkach sklepowych jest parę intrygujących produktów, postanowiłam sprawdzić, jak smakują i podzielić się wrażeniami.

Marynowane jaja, czyli Pickled Eggs

Przepis:
Ugotuj jajka na twardo, zalej octem i poczekaj, aż się 'przegryzą'. Można dodać przyprawy.



Smak:
Żółtko słodkawe, białko smakuje jak czysty ocet spirytusowy.

Ocena ogólna:
Nie nadaje się do jedzenia.

Zdaniem tubylców marynowane jajka są świetne z frytkami i piwem. No cóż, może. Oliwki też mi za pierwszym razem nie smakowały.
Join My Community at MyBloglog! Add to Technorati Favorites